Snad nejÄastÄ›ji je v naÅ¡ich domácnostech využÃván odÅ¡Å¥avňovaÄ. PomocnÃk, který nám bÄ›hem celého roku pomáhá zpracovat jak ovoce, tak zeleninu. A obzvláštÄ› v létÄ› je vÃtaným zpracovatelem letnÃho osvěženÃ. Vybrat je možné ze dvou variant. Na tvrdÅ¡Ã ovoce a zeleninu je vhodnÄ›jÅ¡Ã odÅ¡Å¥avňovaÄ Å¡nekový. Pracuje pÅ™i nižšÃch otáÄkách a vyrobená šťáva je hustÄ›jÅ¡Ã. OdstÅ™edivý naopak vyÅ¡Å¡Ãmi otáÄkami z dužiny dostane šťávy vÃce. ObzvláštÄ›, pokud jsou zpracovávány mÄ›kÄà druhy ovoce. Mezi technické pomocnÃky lze rovněž zaÅ™adit nová generace zavaÅ™ovacÃch hrnců. NabÃzených ve velikostech, které odpovÃdajà pÅ™edpokládanému množstvà zavaÅ™enin. I do běžného typu vejde až Ätrnáct zavaÅ™ovaÄek. Nastavitelným ÄasovaÄem ubývá starost o potÅ™ebné délce procesu. A pokud si poÅ™ÃdÃte zavaÅ™ovacà hrnec se zabudovaným odtokovým kohoutkem, v zimnÃch mÄ›sÃcÃch v nÄ›m s přáteli můžete stáÄet Äaj Äi svaÅ™ené vÃno.
SuÅ¡iÄky ovoce se rovněž těšà velké oblibÄ›. Protože umožňujà zpracovat letnà úrodu opravdu do poslednÃho dozrálého plodu. Velkým posunem je možnost automatického nastavenà Äasu, kdy urÄitÄ› rozdÃlný bude u jablek, hruÅ¡ek a tÅ™eÅ¡nÃ. A jiný u suÅ¡enà hub. Podle výkonu suÅ¡iÄky se nejdelÅ¡Ã Äas pÅ™ipisuje ananasu. Kterého plátky je nutné v nà nechat až 12 hodin. Velkou pÅ™ednostà u tohoto zpracovánà ovoce je zachovánà velkého množstvà vitamÃnů a minerálů. Které pÅ™i vhodném uskladnÄ›nà vydržà až dva roky. V poslednÃch letech se stala oblÃbenou i suÅ¡ená zelenina. AÅ¥ už z mrkve, rajÄat Äi dýnÄ› je možné nasuÅ¡it chutné chipsy. A sbÄ›ratelům bylinek posloužà rovněž. Z usuÅ¡ené máty, bezu Äi lipového kvÄ›tu lze v zimnÃch mÄ›sÃcÃch pÅ™ipravovat zdravà podporujÃcà Äaje. Na devÃti suÅ¡ÃcÃch platech je možné osmi režimy nastavenà teploty najednou suÅ¡it jak ovoce a zeleninu, ale dokonce i kvÄ›tiny.
K výrobÄ› jedlého papÃru z ovoce je technický pomocnÃk téměř v každé domácnosti. Omyté ovoce se rozmixuje a pÅ™idajà se potÅ™ebné dochucovacà ingredience. KaÅ¡e se naleje na peÄÃcÃm papÃrem vystlaný plech do výšky necelého centimetru. A vložà do trouby. AÅ¥ už elektrické Äi plynové. A přà ÄtyÅ™iceti stupňové teplotÄ› se nechá uschnout. Poté už jenom jedlý papÃr sloupnÄ›te a rozÅ™eÅ¡te na menÅ¡Ã kousky. Které stoÄÃte do ruliÄky. A pochoutka je na svÄ›tÄ›.